klan Zahodnih poti

za več podatkov o klanovcih klikni na sliko

thumbnail Katja Lapanje thumbnail Lea Kovacic thumbnail Martin Kraigher thumbnail Matija Kirjakovic
thumbnail Urska Skrt thumbnail Ana Fornazaric thumbnail Jakob Batic thumbnail Jerneja Kraigher

ŽIVLJENJE V KLANU


KLAN:
- popotnice in popotniki stari od 17 do 21 let
- trije temelji življenja v veji PP: POT, SKUPNOST, SLUŽENJE
- pozdrav, oz. geslo PP: " SREČNO POT ! "
- barva PP: rdeca (pomeni ljubezen, ki se kaže v služenju)
 

Klan stega NOVA GORICA 1 šteje trenutno 22 clanov, skupaj s tremi voditelji. Srecujemo se vsako soboto v naši skavtski sobi v prostorih cerkve Kristusa Odrešenika.
Skupaj se trudimo zgraditi trdno skupnost in splesti trdne prijateljske vezi, tako na srecanjih, kakor tudi na izhodih, zimovanju in poletnem potovalnem taboru.
 

Vsak popotnik in popotnica si na zacetku skavtskega leta izbereta svoje podrocje služenja, saj kot ustanovitelj skavtstva Robert Baden-Powell pravi: " NA PRAVI POTI K SRECI JE TISTI, KI SRECO DELI Z DRUGIMI. " Preko služenja se namrec ucimo sprejemati odgovornost, da nalogo, ki smo jo sprejeli opravljamo vestno in s srcem.
Odgovornosti se bomo ucili tudi preko odgovornega odlocanja, ki je smernica, ki jo za prihodnja tri leta predlaga Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Glede na to, da nam vsak dan, vsaka pot, vsako delo prinašajo takšne in drugacne odlocitve, nam bodo izkušnje, pa tudi znanje, ki ga bomo pridobili v pomoc k pravilnim in mogoce boljšim odlocitvam v življenju.
 

Srečno pot!
vam želi Aljoša in Mojca